În continuare, despre drama unei familii accentuată în mod exponențial de deciziile aberante ale unor magistrați. Doi copii, timp de peste 11 ani, au fost literalmente chinuiți în urma divorțului părinților și deciziilor unor instanțe și, în prezent, un al treilea copil – de câțiva ani – riscă să rămână pe drumuri, părinții săi fiind condamnați la 5 și respectiv 4 ani de închisoare cu executare. Cum a fost posibilă eroarea judiciară în lanț la care mă refer? Printr-un truc judiciar. Prin utilizarea teoriei „alienării parentale” – mama care și-a terorizat proprii copii a fost absolvită de orice vină, în timp ce tatăl care i-a îngrijit și alături de care copiii trăiesc în prezent a fost condamnat la închisoare și urmează să fie trimis după gratii. M-am referit pe larg la așa-numita teorie a alienării parentale în ancheta publicată pe corectnews cu titlul „Normele LGBT la baza unor sentințe în România”, anchetă preluată și de Lumea Justitiei, pe luju.ro.
I-am solicitat un interviu domnișoarei Dariana Andor, al cărui nume iată – începând de astăzi – iese din anonimat, întrucât este majoră. Ea va vorbi despre chinurile pe care le-a îndurat, alături de fratele ei încă minor, în ultimii 11 ani și demontează acuzațiile aduse tatălui și mamei adoptive, producând în acest sens o serie de probe concludente. Este studentă în anul I, atât la Medicină, cât și la Drept.
Numele magistraților și polițiștilor – autori cu rea credință sau din lipsă de profesionalism – a lanțului de erori judiciare care au alimentat drama familiei din Oradea sunt Ioan Timiș, Anca Diana Ionescu, Denisa Vidican, Șerban Rareș, Gabriela Antohi și Vladimir Muntean, iar polițiștii împreună cu care aceștia au lucrat sunt Dana Diugan și Alin Tuducea.
Și acum, iată interviul cu Dariana Andor.
2 Comments
Comments are closed.