de jumătate de măsură. Expresia „jumătate de glas” nu este întâlnită decât la români. Nimeni din jur nu face treabă pe jumătate. Doar noi am avut un prim ministru cu vorbe pronunțate parțial, dar românii se prefăceau fericiți că e din “echipa câștigătoare.”
Până și cei care nu vor să iasă la timp la pensie se mulțumesc cu venituri parțiale, adică pensii anticipate.
Românii se întrec în a avea proteze și cârje parțiale, își doresc vieți pardonate de taxe și impozite, purtând mereu măști pe jumătatea feței.
Deci, să nu ne mai mirăm de bucuria intrării parțiale în Schengen!
Mai auziți la vreo benzinărie, vreo comandă: „vreau plinul?” Toți acceptă jumătate sau vorba unui coleg de redacție: “eu cumpăr tot de 50 de lei de la pompă. Nu mi se pare că s-a scumpit carburantul.”
“Legenda Meșterului Manole spune că, în temerara încercare de construire a celui mai frumos lăcaș de cult, ce ridicau ei ziua se prăvălea noaptea. Pentru a duce la bun sfârşit creaţia şi pentru a înfrânge duhul rău al locului, meşterul Manole, deşi creştin, a renunțat la practicile sale şi s-a întors către păgânism. A luptat cu forţele malefice cu propriile lor arme, adică cu practici oculte. A decis să-şi zidească soţia gravidă, pe Ana, în zidul mănăstirii. Acesta era sacrificiul pe care Manole l-a făcut pentru a îmbuna duhul rău al locului sau pentru a sfinţi cu sânge construcţia,” se spune despre Legenda Meșterului Manole, potrivit ziarului Adevărul.
Sursa: Corect News