Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal. Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise. Publicația IncisivdePrahova.ro pune la dispoziția persoanelor interesate DREPTUL la REPLICA prin intermediul următorului email: primaV-ati intrebat cum arata fisa postului unui sef IPJ?/Dar a sefului IGPR? Ministerul Agriculturii a anunțat, oficial, că, în 2024, România nu a importat niciun fel de cereale. Conform agridata, site-ul oficial de raportare al Comisiei Europene, țara noastră a importat circa 3.500 tone de porumb, în valoare de aproape 7,3 milioane de euro, sugerând ditamai evaziunea fiscală sub nasul autorităților. Totodată, raportările din 2023 făcute de minister pe acest tip de importuri nu se potrivesc cu cele ale Autorității Vamale Române.
(Preluare National – Claudia Marcu):
Din iulie 2023 până în decembrie 2023, Guvernul, prin Ministerul Agriculturii, a anunțat oficial că România nu a importat nicio boabă de porumb. Conform agridata, site-ul oficial al Comisiei Europene, unde statele UE sunt obligate să raporteze cantitățile importate și exportate, România a importat porumb din Ucraina și în a doua jumătate a anului trecut.
Ministerul Finantelor a solicitat Inspectiei Judiciare sa verifice daca hotararile pronuntate de anumiti judecatori au fost consecinta exercitarii functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta, dezvaluie Lumea Justitiei. O solicitare facuta in eventualitatea declansarii unei actiuni in regres contra magistratilor in cauza, pentru a recupera daunele achitate. Iar actiunea in regres nu poate fi declansata daca nu se stabileste ca judecatorul sau procurorul si-a exercitat functia cu rea-credinta sau grava neglijenta. Ei bine, Inspectia a stabilit ca eroarea judiciara nu a fost comisa urmare a exercitarii functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta, iar Sectia pentru judecatori a CSM (foto), in unanimitate, a confirmat acest lucru:
”Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat aprobarea urmatoarelor Rapoarte ale Inspectiei Judiciare, in sensul ca eroarea judiciara nu a fost comisa ca urmare a exercitarii functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta:
– Raportul Inspectiei Judiciare nr. 23-2208/22.01.2024
– Raportul Inspectiei Judiciare nr. 24-107/01.02.2024”.
Raspundere, nu gluma…(Irinel I.).
Sursa: IncisivdePrahova.ro